CADMATIC realiseert een groei van meer dan 40% - de omzet stijgt tot meer dan 28,1 miljoen euro

Posted on April 15, 2020

Softwarebedrijf CADMATIC realiseert een groei van meer dan 40% - de omzet stijgt tot meer dan 28,1 miljoen euro

Softwarebedrijf CADMATIC behaalde sterke groei- en omzetcijfers voor 2019. Een groei van 43% resulteerde in een recordomzet van ruim 28,1 miljoen euro. Het aantal werknemers van het bedrijf is gegroeid tot ongeveer 230. Het bedrijf heeft ongeveer 50 medewerkers in Nederland in Groningen en heeft zijn hoofdkantoor in Turku, Finland.

CADMATIC is de afgelopen jaren sterk gegroeid en sinds 2015 zijn de bedrijfsvolumes verdrievoudigd. In 2019 werd CADMATIC vermeld als een van de meest succesvolle en winstgevende softwarebedrijven in Finland.

Het Maritieme segment van CADMATIC groeide in 2019 met 30%, terwijl het Process & Industry segment groeide met 61%. De export was goed voor 80% van de omzet en de softwareleveringen werden gedaan aan 55 landen. Nederland is een van de belangrijkste markten voor CADMATIC. Andere top 4 marktgebieden zijn Finland, Duitsland en Japan.

In augustus 2019 nam CADMATIC het Finse softwarebedrijf Kymdata Oy over, dat gespecialiseerd is in industriële elektrische, automatiserings- en constructie ontwerpsoftware. De strategische overname breidde het productaanbod van CADMATIC uit en de internationale marketing van de nieuwe elektrische en automatiserings ontwerpsoftware werd onmiddellijk in het najaar gestart. In Finland en Estland is de software al marktleider. Na de overname waren de bedrijfsactiviteiten van CADMATIC onderverdeeld in drie segmenten: Marine, Process & Industry en Construction.

“We investeren sterk in productontwikkeling, nieuwe technologieën en digitale en virtuele oplossingen. Door de jaren heen zijn wij de eersten geweest die verschillende innovaties op de markt hebben gebracht. Onze investeringen hebben hun vruchten afgeworpen en we denken dat dit zo zal blijven. We hebben onze resources voor productontwikkeling sinds 2018 verdubbeld ”, zegt Jukka Rantala, CEO van CADMATIC.

“We zetten onze werving van nieuwe medewerkers voort zoals gepland, al zal de Corona-epidemie waarschijnlijk op korte termijn ook onze bedrijfsactiviteiten beïnvloeden. We werven ook tijdelijke vakantiewerkers aan, hoewel het meeste werk op afstand zal zijn, wat zijn eigen management uitdagingen met zich meebrengt ”, zegt Geert Tepper, Vice President van het CADMATIC Marine segment.